Cum sa alegi incalzitorul perfect pentru sauna ta?

Cum sa alegi incalzitorul perfect pentru sauna ta?

Te afli in momentul in care trebuie sa alegi cea mai buna varianta de soba sauna pentru cabina ta de wellness? Gasesti dificila alegerea unui incalzitor, avand in vedere faptul ca vorbim de un element central al saunei, a carei eficienta se reflecta in calitatea fiecarei sedinte?

Te afli in momentul in care trebuie sa alegi cea mai buna varianta de soba sauna pentru cabina ta de wellness? Gasesti dificila alegerea unui incalzitor, avand in vedere faptul ca vorbim de un element central al saunei, a carei eficienta se reflecta in calitatea fiecarei sedinte?

Achizitionarea sobei perfecte pentru sauna poate fi, intr-adevar, problematica sau confuza, daca nu esti sigur/a ce sa cauti. Iata, mai jos, cateva dintre intrebarile care, cu siguranta, se afla si pe buzele tale, si  care pot face lumina in luarea deciziei corecte.

De ce putere (kW) trebuie sa fie incalzitorul pentru sauna?

Primul lucru pe care trebuie sa-l iei in calcul atunci cand decizi pe ce tip de soba sauna poti conta este dimensiunea cabinei.

Volumul incaperii va dicta modelul de incalzitor necesar si te va ajuta sa constientizezi daca dispui de suficient spatiu pentru o soba montata pe perete sau pentru una independenta, mai mare. Pentru fiecare dintre incalzitoare, cerintele de putere in ceea ce priveste dimensiunea saunei sunt incluse in tabelul specificatiilor produsului.

Retine ca volumul „propriu-zis” si volumul „informatic” al saunei pot fi diferite. Volumul „propriu-zis” este pur si simplu lungime x latime x inaltime, iar cel „informatic” ia in considerare, de asemenea, cat de bine este izolata sauna si cat de multa sticla a fost utilizata in proiectare. Saunele cu o cantitate mare de sticla si/sau izolatie mica vor necesita un incalzitor mai puternic. Lipsa izolatiei poate duce la un volum suplimentar de calcul, de pana la 50%. In cazul sticlei, o regula generala este ca un metru patrat de sticla adauga un metru cub de volum „informatic”.

Este recomandat cu tarie sa consulti un electrician sau inginer electrician calificat pentru instalarea acestor incalzitoare. Merita sa ai o consultare initiala pentru a discuta despre puterea debitata la iesire a casei tale si daca exista posibilitatea instalarii unui incalzitor, cu aparatele existente in locuinta.

Ai nevoie de o sursa de alimentare 3 faze sau pe o singura faza pentru o soba sauna?

Incalzitoarele electrice de sauna de 10,5 kW necesita o sursa de alimentare pe 3 faze. Incalzitoarele comerciale mai mari pentru sauna vor necesita o sursa de alimentare specializata.

 

 

Ar trebui sa folosesti un incalzitor electric de sauna montat pe perete sau independent/autonom?

Raspunsul la aceasta intrebare este in functie de preferintele personale. Desi spatiul este un factor important in alegerea sobei, incalzitoarele montate pe un perete servind mai bine saunelor mai mici, flansele de incorporare permit montarea incalzitoarelor independente in banca inferioara a saunei.

Ce capacitate trebuie sa aiba pietrele de sauna?

Sauna ar trebui facuta in mod traditional. Urmand aceasta doctrina, finlandezii spun ca, cu cat are mai multe pietre incalzitorul de sauna, cu atat mai confortabila si mai placuta este „löyly” (aburul de sauna/atmosfera de sauna). Prin urmare, raspunsul la aceasta intrebare este: cu cat mai mult, cu atat mai bine! Nu uita sa le inlocuiesti in mod regulat atunci cand isi pierd volumul semnificativ, deoarece ele reprezinta baza infuziei de caldura  si sunt de o importanta decisiva.

Pot turna apa peste pietrele incalzitorului electric de sauna?

Toate incalzitoarele electrice de sauna sunt proiectate pentru a fi stropite cu apa. Nu este doar recomandat pentru aceste incalzitoare, ci este chiar incurajat acest lucru, in mod activ. Incalzitoarele autentice de sauna sunt concepute pentru a rezista unei cantitati  generoase de apa pe pietre, aceasta fiind si ceea ce creeaza caracteristica imbatabila de „löyly”. Doar asigura-te ca ai aranjat corect pietrele de sauna, pentru a avea garantia ca majoritatea apei se evapora din pietre si ca o cantitate nesemnificativa din aceasta va atinge echipamentul.

La Total Pool -  cel mai mare magazin online de piscine si SPA din Romania - poti alege cea mai buna varianta de soba sauna care sa se potriveasca perfect in spatiul tau destinat relaxarii, care sa incalzeasca rapid cabina si sa asigure, in acelasi timp, o temperatura constanta incaperii.