Politica de retur

Cum pot returna comanda?

Ai la dispozitie 14 zile calendaristice pentru a solicita returul produselor. Perioada de retur intra in vigoare in ziua in care primesti articolul. Pentru a primi o rambursare integrala, este important sa returnezi produsul in starea sa initiala. Asadar, poti verifica produsul, dar nu-l poti folosi efectiv. Imediat ce folosesti articolul, perioada de razgandire se incheie. Poti returna produsul/produsele, daca sunt complete, in ambalajul si starea lor originala.

Iata ce trebuie sa faci:

 

 1. te loghezi in contul de utilizator Vendito, accesezi sectiunea "Comenzile mele", dai click pe comanda din care doresti sa returnezi produsul sau produsele -> buton  "Returneaza " si urmezi toti pasii pana la finalizarea returului.
 2. asigura-te ca ai toate elementele necesare pentru a efectua returul: factura initiala, certificate de garantie, etichete etc.
 3. dupa completarea solicitarii va vom trimite informatii privind returnarea si vom aranja o zi in care sa fie ridicat coletul de retur. 
 4. coletul se ridica prin firma de curierat trimisa de noi.

 

In cazul persoanelor juridice (acestea nu au calitate de consumator) ne rezervam dreptul de a accepta returul produselor si constituirea contravalorii acestora ca avans marfa pentru comenzi viitoare sau de a nu da curs solicitarii de retur.

 

Cand ne returnati produsul/produsele, trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii:

 

 • Produsul trebuie sa fie in ambalajul original (pentru a verifica produsul, puteti taia usor banda ce acopera si tine inchis pachetul);
 • Daca s-a asamblat sau s-a incercat asamblarea, produsul nu mai poate fi returnat.
 • Produsul trebuie sa nu fi fost deteriorat de catre client.
 • In cazurile in care motivul pentru care doriti sa returnati produsul tine de eventuale defecte de fabricatie, noi ne asumam responsabilitatea de a-l inlocui cu unul de calitate satisfacatoare sau de a va returna toti banii.
 • Produsul trebuie sa fie exact ca in momentul primirii (sa aiba etichete, pachetul ce il protejeaza nu trebuie sa fie deteriorat) (acest lucru nu se aplica daca produsul este returnat din pricina defectelor de fabricatie).
 • Produsul returnat trebuie sa aiba toate componentele si ambalajele, la fel ca la primire.
 • Produsul returnat va fi preluat din cel mai apropiat loc unde poate ajunge masina serviciului de curierat.
 • Noi ne obligam sa facem returnarea banilor in maxim 14 zile calendaristice de la primirea articolului returnat, cu exceptia situatiilor in care specificam ca dureaza mai mult. Banii vor fi trimisi prin transfer bancar catre contul oferit de catre client. Banii care vi se vor returna vor fi cei platiti pentru produs, nu pentru serviciile oferite.

 

Toate retururile vor fi tratate in acord cu legile din Romania

 

Politica de retur a vendito.ro nu contesta niciun drept al consumatorilor de a se retrage din contract, in temeiul "Ordonantei de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative" care statueaza faptul ca, in cazul in care consumatorul incheie contractul unui produs asamblat in decurs de 14 zile fara a-si motiva optiunea, acesta este responsabil pentru orice diminuare a valorii bunurilor, ca rezultat al depozitarii si manipularii lor, incluzand, de asemenea si diminuarea valorii ambalajului deteriorat si a bunurilor asamblate ce cauzeaza o valoare de piata redusa ca urmare a aspectului lor necomercializabil.